Asayiş

Evleneceği Kişiyi Görmek İsterken Ölüyordu! Hıdırellez Ritüeli Canına Neden Oluyordu!

Çorlu’da Hıdırellez gecesi yapılan bir evlilik ritüeli, aşırı tuz tüketimi sebebiyle bir genç kızın hastaneye kaldırılmasıyla sonuçlandı. Evleneceği kişiyi görmek için aşırı tuz tüketen bir genç kız tansiyon ve kalp çarpıntısı nedeniyle hastaneye kaldırıldı.

Çorlu’da yaşayan ve ismi açıklanmayan genç kız, Hıdırellez gecesi sosyal medya hesapları üzerinden sık sık paylaşımı yapılan ritüel nedeniyle ölüyordu. Evleneceği kişiyi görebilmek amacıyla büyük miktarda tuz tüketen genç kız kısa süre içerisinde yükselen tansiyon ve şiddetli kalp çarpıntısı yaşayan nedeniyle acil olarak hastaneye kaldırıldı. Hastane yetkilileri, genç kızın durumunun şu an stabil olduğunu ve gözetim altında tutulduğunu belirtti.

UZMANLAR UYARIYOR

Olay, toplumda eski geleneklerin sağlık üzerindeki etkilerini yeniden gündeme taşıdı. Sağlık uzmanları, özellikle tuz tüketiminin kontrolsüz olmasının ciddi sağlık problemlerine yol açabileceğine dikkat çekti.

Uzmanlar, geleneksel ritüellerin sağlıkla doğrudan çatışabileceği durumlar olduğu için, bu tarz ritüellerin ölümle sonuçlanabileceğini kaydedildi.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1

Haber ve resimlerin telif haklarından dolayı kullanımı yasaktır. Yazılı izni alınmadan hiçbir yazılı, görsel, işitsel içerik kopyalanamaz, değiştirilemez, yayınlanamaz veya satılamaz. Aksi halde 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’na ve 6102 sayılı maddesine göre gerekli işlemler uygulanacaktır.
© Copyright 2014

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu