SEO

Uzman Öğretmenlik Sınav Sonuçları Açıklandı! Sonuç Ekranı İçin Tıklayın

Uzman Öğretmenlik Sınav Sonuçları Açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 19 Kasım 2023 tarihinde düzenlenen Uzman Öğretmenlik Sınavı sonuçları, 24 Kasım 2023 tarihinde açıklandı. Sınav sonuçları, e-Devlet üzerinden ve MEB‘in Öğretmen Bilişim Ağı (EBA) platformu üzerinden sorgulanabiliyor.

Sınav sonuçlarına göre, 71.238 aday başarılı olarak uzman öğretmenliğe hak kazandı. Bu adaylardan 41.210’u kadın, 30.028’i ise erkektir.

Sınavda başarılı olan adayların, uzman öğretmenlik unvanını alabilmeleri için, 10 iş günü içerisinde MEB’e başvuru yapmaları gerekiyor. Başvurular, 3 Aralık 2023 tarihine kadar yapılabilecek.

Uzman öğretmenlik unvanı alan öğretmenler, maaşlarında ve özlük haklarında artışa sahip olacak. Ayrıca, uzman öğretmenlere, mesleki gelişimlerine yönelik kurs ve seminerler düzenlenecek.

Sınav Sonuçlarına Nasıl Erişilir?

Uzman öğretmenlik sınav sonuçlarına

 ” http://www.meb.gov.tr “, ” http://odsgm.meb.gov.tr ” internet adreslerinden ilan edilecek.

Sonuçlara İlişkin İtirazlar

Sınav sonuçlarına itiraz etmek isteyen adaylar, 25 Kasım 2023 tarihinden itibaren 10 iş günü içerisinde, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne itiraz edebilirler.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Haber ve resimlerin telif haklarından dolayı kullanımı yasaktır. Yazılı izni alınmadan hiçbir yazılı, görsel, işitsel içerik kopyalanamaz, değiştirilemez, yayınlanamaz veya satılamaz. Aksi halde 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’na ve 6102 sayılı maddesine göre gerekli işlemler uygulanacaktır.
© Copyright 2014

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu