Bursa

Marmarabirlik ortaklarına, 137 milyon lira ödeyecek | Bursa

Hasan BOZBEY/BURSA,(DHA)-MARMARABİRLİK, 2023-2024 ürün alım kampanyasını sürdürüyor. Bugüne kadar 4 bin 600 ton ürün alımı gerçekleştiren Marmarabirlik, 10 Kasım 2023 Cuma günü ortaklarına 137 milyon lira  ödeme yapacak.

Marmarabirlik, kooperatif yönetim kurulu yetki ve sorumluluğunda, 24 Ekim 2023 tarihinde başladığı ürün alımlarını sürdürüyor. Kampanya süresince 4 bin 600 ton  zeytin satın alan Marmarabirlik, 3 Kasım tarihine kadar teslim edilen ürünlerin yüzde 50’sinin karşılığı olan 137 milyon lirayı, cuma günü ortaklarına ödeyecek. Belirledikleri fiyatlar ile 2023-2024 iş yılı ürün alım kampanyasında üreticisinin yüzünü güldürdüklerini belirten Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, şunları söyledi:

“Açıklanan ürün alım fiyatları, zeytin ve zeytinyağı sektöründe büyük etki yaratmış, üretici mağdur olmamış, alın terinin ve emeğinin karşılığını almıştır. Bugün tarımsal ürünlerin içinde en çok kazandıran zeytin olmuştur. Bu fiyatlarla üç yıl üreticinin önü açılmıştır. Zeytin toplayan üreticimiz müstahsil makbuzunu gördüğünde mutlu olmaktadır. Çünkü 1 sele (30 kg) zeytinin karşılığı yaklaşık 3 bin 500 liradır. Bir sepet zeytin ile 1 çeyrek altın alınabilmektedir. Üreticimiz sofralık zeytinin getirisini bu şekilde görebilir. Şimdi sıra üreticimizdedir. Marmarabirlik ne kadar büyür ve satışlarını artırırsa, ortaklarımızın refah seviyesi de o kadar artar.”

Açıklamasında, alınan ürünlerin ödemesiyle ilgili konuşan Asa,  “Kurumumuz, iri daneye olan talep nedeniyle, ürün alım fiyatlarında güncelleme yaparak, ortaklarına destek oldu. Ürün alımları tüm kooperatiflerimizde yoğun bir şekilde devam etmektedir. Piyasada alıcıların sayısı oldukça azaldı. Üretici ortaklarımızının, Marmarabirlik’i tercih etmesi nedeniyle, teslimatlarında yoğunluk yaşanmaktadır. Bu konuda kendilerinden anlayış bekliyoruz. Belirlenen takvim kapsamında ilk ödeme, 10 Kasım Cuma günü yapılacaktır.  Üreticisini koruyup, kollayan bir anlayışla hareket eden Marmarabirlik Yönetim Kurulu, bugüne kadar üreticisinin yanında olmuş ve olmaya devam edecektir”  diye konuştu.(DHA)

 

FOTOĞRAFLI

 

 

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Haber ve resimlerin telif haklarından dolayı kullanımı yasaktır. Yazılı izni alınmadan hiçbir yazılı, görsel, işitsel içerik kopyalanamaz, değiştirilemez, yayınlanamaz veya satılamaz. Aksi halde 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’na ve 6102 sayılı maddesine göre gerekli işlemler uygulanacaktır.
© Copyright 2014

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu