Çorlu

Çorlu Kaymakamlığı’ndan Şehit Aileleri ve Gazilere İftar Programı

Çorlu Kaymakamlığı tarafından Ramazan ayı nedeniyle şehit ailelerine ve gazilere iftar programı düzenledi.

Çorlu Kaymakamlığının ramazan ayı nedeniyle şehit ve aileleri ve gaziler iftar programında bir araya geldi. İftar yemeğine Çorlu kaymakamı Murat Eren, Tekirdağ Milletvekilleri Gökhan Diktaş, İlhami Özcan Aygun,Cem Avşar,5’nci Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgüneral Muammer Alper, Çorlu belediye başkanı Ahmet Sarıkurt,ile şehit aileleri ve gaziler katıldı. Çorlu Kaymakamı Murat Eren ve kurum amirleri şehit aileleri ve gazilerle tek tek yakından ilgilendi.

TEKİRDAĞ ÇANAKKALE SAVAŞINDA ÖNEMLİ İLLERDEN BİRTANESİYDİ

Çorlu Kaymakamı Murat Eren yaptığı konuşmada: “Burada Çorlumuzun neredeyse her kesiminden vatandaşlarımız, kurum amirlerimiz, siyasi parti temsilcilerimiz, STK temsilcilerimiz hep beraber iftar yaptık. Allah tuttuğumuz oruçları iftarlarımızı kabul etsin. Biliyorsunuz Tekirdağ Çanakkale Savaşı’nda önemli illerden bir tanesi. Çanakkale Savaşı’nda Süleymanpaşa’ya Mürefte’de hastaneler kuruldu. İstanbul’dan gelen ikballer Tekirdağ’dan yapıldı, Çanakkale’ye ulaştı. Muratlı İstasyonu Çanakkale Savaşı’nda önemli istasyonlardan bir tanesidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19. Tümeni kurduğu yer Tekirdağ’dır 57. Alayın içerisindeydi ve Çanakkale Savaşı’nın kaderini değiştiren Alaylardan bir tanesiydi. Bu bakımdan Çanakkale Savaşı bizler için çok daha anlamlıdır” dedi.

BİR VE BERABER OLARAK HAREKET ETMEYE İHTİYACIMIZ VAR

Konuşmasını sürdüren Çorlu Kaymakamı Murat Eren, “Şehitlerimiz bizim baş tacımızdır, bu ülkeyi bize vatan olarak veren canlarını feda eden bizim en değerli varlıklarımızdır. Şehit aileleri bizlere emanet, bizde hep askerimizle polisimizle kamu idaremizle bizler her zaman sizlerin evlatlarıyız. Her zaman şehit ailelerine gazilerimize kapımız açık. İlçemiz büyük bir ilçedir. İl merkezlerinden bağımsız en büyük ilçelerden bir tanesi. Nüfus olarak baktığımız zaman Tarsus’tan, Alanya’dan sonra 3’üncü büyük ilçeyiz. Havalimanımızla, sanayilerimizle, ticaret odalarımızla, limanlarımıza yakınlığımızla, lojistik imkânlarımızla en büyük yerleşim yerlerinden bir tanesiyiz. Tek bir şeye ihtiyacımız var birlik beraberliğe ihtiyacımız var, beraber hareket etmeye ihtiyacımız var. Ortak bir kültür geliştirmeye ihtiyacımız var, inşallah önümüzdeki yerel seçimlerden sonra Çorlu’muzun kalkınması için çok daha büyük işler yapacağız” dedi.

İlgili Makaleler
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Haber ve resimlerin telif haklarından dolayı kullanımı yasaktır. Yazılı izni alınmadan hiçbir yazılı, görsel, işitsel içerik kopyalanamaz, değiştirilemez, yayınlanamaz veya satılamaz. Aksi halde 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’na ve 6102 sayılı maddesine göre gerekli işlemler uygulanacaktır.
© Copyright 2014

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu