SEO

Çalışan Emeklilere 5000 TL İkramiye: Güncel Durum ve Ödeme Tarih: Çiftlerde Alacakmı? Kimler İkramiye Alamayacak Tüm Detaylar!

Çalışan emeklilere 5000 TL ikramiye ödemesi son durum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı doğrultusunda, ilk düzenlemeden yararlanamayan çalışan emeklilere de 5000 TL ikramiye verilmesi için çalışma başlatıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmanın tamamlanmasının ardından, 4 milyon 689 bin çalışan emekliye ikramiye ödemesi yapılması planlanıyor.

Çalışan emekliler kimler?

Çalışan emekliler, emekli maaşı alırken aynı zamanda çalışmakta olan kişilerdir. Bu kapsamda, emekli sandığı, BAĞ-KUR ve SSK emeklileri yer almaktadır.

Çalışan emeklilere ikramiye ne zaman yatacak?

Çalışan emeklilere ikramiye ödemesinin ne zaman yapılacağı henüz netlik kazanmadı. Çalışmanın tamamlanmasının ardından, TBMM’de görüşülecek olan düzenlemenin kabul edilmesi halinde, ikramiye ödemeleri 2023 yılı Aralık ayında başlayacak ve 2024 yılının ilk ayına kadar yatırma işlemleri devam edecek.

Çiftçiler de ikramiye alacak mı?

Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı çiftçiler de çalışan emekli sayıldığı için, ilk düzenlemeden yararlanamamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları doğrultusunda, çiftçiler de 5000 TL ikramiye ödemesinden faydalanacak.

İkramiye ödemesinden kimler yararlanamayacak?

İkramiye ödemesinden, 2023 Ekim ayında emekli olanlar yararlanamayacak. Ayrıca, yurt dışında yaşayan emekliler de ikramiye ödemesinden yararlanamayacak.

İkramiye ödemesinden yararlanmak için başvuru yapılması gerekiyor mu?

İkramiye ödemesinden yararlanmak için herhangi bir başvuru yapılması gerekmiyor. Düzenleme yürürlüğe girdikten sonra, ilgili kurumlar tarafından gerekli ödemeler yapılacak.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Haber ve resimlerin telif haklarından dolayı kullanımı yasaktır. Yazılı izni alınmadan hiçbir yazılı, görsel, işitsel içerik kopyalanamaz, değiştirilemez, yayınlanamaz veya satılamaz. Aksi halde 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’na ve 6102 sayılı maddesine göre gerekli işlemler uygulanacaktır.
© Copyright 2014

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu