Ekonomi

SunExpress’e ‘Yılın Bölgesel Hava Yolu’ ödülü | Ekonomi

SunExpress CEO’su Max Kownatzki ödül töreninde yaptığı konuşmada, “Aldığımız bu ödül, SunExpress olarak doğru yönde ilerlediğimizi gösteriyor. Özverili çalışmaları ile büyük başarılar kazanmamızı sağlayan ekiplerimizle gurur duyuyorum. İnişli çıkışlı dönemleri çeviklik ve esneklikle yönetirken, havacılık tarihinin en önemli krizlerine rağmen güçlü bir büyüme kaydetmeyi başardık” dedi.

“UÇUŞ AĞIMIZI GENİŞLETMEYE DEVAM EDİYORUZ”

Kownatzki, “2023 yılında, pandemi öncesi seviyelere kıyasla arz edilen koltuk kilometre değerimizin yaklaşık yüzde 50 üzerinde faaliyet gösteriyoruz. Bu da aslında son dönemdeki büyüme grafiğimizi ortaya koyuyor. Odak pazarlarımızdaki kapasitemizi artırırken, uçuş ağımızı genişletmeye devam ediyoruz. Yakın zamanda Boeing ile yaptığımız 90 uçaklık anlaşma da büyüme odağımızın bir göstergesi” dedi.

2022’de koltuk kapasitesini 2019 yılına oranla artıran hava yolunun, arz edilen koltuk kilometre değeri 2019 yılının yüzde 22 üzerinde gerçekleşti. SunExpress aynı yıl, tarihinin en geniş uçuş ağı ve en büyük filo büyümesine ulaştı, aynı zamanda rekor sayıda yolcu taşıdı. Almanca konuşulan ülkeler (DACH-Almanya, Avusturya, İsviçre) ve Türkiye arasındaki rotalara odaklanan SunExpress, özellikle son yıllarda farklı pazarlarda uçuş ağını genişletmeye devam ediyor. Hava yolu, Batı ve Orta Avrupa ve Birleşik Krallık’ta daha fazla noktaya uçuş sunmak üzere pazarlarını çeşitlendirirken, Kuzey Afrika, Orta Asya ve Orta Doğu’ya da yeni bağlantılar ekliyor. Hava yolu, şu anda 30’dan fazla ülkede 175 noktaya uçuş düzenliyor. 66 adet uçak ile operasyonlarını sürdüren hava yolu, önümüzdeki on yıl içinde filosunu iki katından fazla büyüterek 150 uçağa çıkarmayı planlıyor.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Haber ve resimlerin telif haklarından dolayı kullanımı yasaktır. Yazılı izni alınmadan hiçbir yazılı, görsel, işitsel içerik kopyalanamaz, değiştirilemez, yayınlanamaz veya satılamaz. Aksi halde 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’na ve 6102 sayılı maddesine göre gerekli işlemler uygulanacaktır.
© Copyright 2014

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu