Kırklareli

Kırklareli’de Brusella aşılamaları Demirköy’de sürüyor

Vahit İŞBAŞARAN / KIRKLARELİ, (DHA)- KIRKLARELİ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından küçükbaş ve büyükbaş hayvalar için başlatılan brusella aşılama çalışmaları Demirköy ilçesinde devam etti.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, bölgede 5 bin 246 küçükbaş hayvanın aşılamalarının sürdüğü belirtildi. Müdürlüğün açıklamasında brusella hastalığının, büyükbaş ve küçükbaş hayvanların tamamını etkileyip, kısırlığa, yavru atıklarına, ölü doğumlara, süt veriminin azalmasına ve damızlık değer kaybına neden olabildiğine dikkat çekildi.

Açıklamada, “2023 Yılı Sonbahar Koyun Keçi Brusellozu Aşılama Programı kapsamında, Brusella aşılaması, kuzu ve oğlakların kimliklendirilmesi çalışmaları ile sağlık taramaları devam ediyor. Bu yıl 5246 baş küçükbaş hayvan, Brusella Melitensis’e karşı koruma sağlayan konjuktival aşı ile aşılanıyor. Aşılama sürecinde 5932 kuzu ve oğlağın küpeleme işlemi tamamlandı. Sağlık taramaları, aşılama, küpeleme ve Brusella hastalığından korunma yolları ile ilgili üreticileri bilinçlendirme çalışmaları yıl sonuna kadar devam edecek” denildi.(DHA)

 

 

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Haber ve resimlerin telif haklarından dolayı kullanımı yasaktır. Yazılı izni alınmadan hiçbir yazılı, görsel, işitsel içerik kopyalanamaz, değiştirilemez, yayınlanamaz veya satılamaz. Aksi halde 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’na ve 6102 sayılı maddesine göre gerekli işlemler uygulanacaktır.
© Copyright 2014

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu