Bursa

Bursa’da AK Parti’nin belediye başkan aday adayları belli oldu | Bursa

Hasan BOZBEY/BURSA, (DHA)-AK Parti’de belediye başkan aday adaylıkları için başvuru süreci sona erdi. Bursa’da, Büyükşehir Belediyesi dışındaki 17 ilçede, 99 aday adayı başvuru yaptı.
AK Parti’de, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak mahalli idareler seçimleri için belirlenen süre 9-17 Kasım olarak açıklanmış, daha sonra bu süre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla 22 Kasım Çarşamba günü saat 19.00’a kadar uzatılmıştı. Bursa Büyükşehir Belediyesi hariç, Büyükorhan’da 7, Gemlik’te 4, Gürsu’da 10, Harmancık’ta 2, İnegöl’de 9, İznik’te 5, Karacabey’de 8, Keles’te 5, Kestel’de 7, Mudanya’da 3, Mustafakemalpaşa’da 3, Nilüfer’de 2, Orhaneli’de 7, Orhangazi’de  8, Osmangazi’de 14, Yenişehir’de 3, Yıldırım’da 2  olmak üzere 17 ilçede 99 isim ilçe belediye başkan aday adaylığı için başvurdu.
‘PARTİMİZE GÖSTERDİKLERİ TEVECCÜH İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM’
Aday adaylık sürecinin sona ermesinin ardından belediye başkanlık müracaatlarına ilişkin değerlendirme yapan AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, “Başlamış olan ‘Türkiye Yüzyılı’nın yereldeki en güçlü isimleri olan belediye başkan adaylarımızın belirleneceği bu süreçte, dünya liderimiz sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu vizyon ve kararlılık ile Bursa’mızı dünyanın marka şehirleri arasına taşıyacak en güçlü adayları belirlemek için yoğun bir çaba harcıyoruz. Öncelikle, bu süreçte belediye başkanlığı için partimizi tercih eden tüm aday adaylarımıza, partimize gösterdikleri bu teveccüh için teşekkür ediyorum. 9 Kasım’da başlayan ve 15 gün süren başvuru sürecinde, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 1 aday adayı başvuruda bulundu. Büyükşehir dışında 17 ilçemizde ise toplam 99 belediye başkan aday adayımız var. Meclis üyeleriyle ilgili başvuru süreci ise 3 Aralık’ta sona eriyor. Dolayısıyla meclis üyelikleri ile ilgili bugün için herhangi bir şey söylemem mümkün değil. Şimdi 26 Kasım Pazar günü saat 10:00-16:00 arasında Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde, dijital ortamda yapacağımız temayül yoklamasıyla, teşkilat mensubu arkadaşlarımız, aday adayları ve mevcut başkanlarıyla ilgili fikirlerini beyan edecekler. Temayülün ardından da başkan adaylarımızın isimleri Genel Merkezimiz tarafından değerlendirildikten sonra netlik kazanacak” dedi.  (DHA)

FOTOĞRAFLI

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Haber ve resimlerin telif haklarından dolayı kullanımı yasaktır. Yazılı izni alınmadan hiçbir yazılı, görsel, işitsel içerik kopyalanamaz, değiştirilemez, yayınlanamaz veya satılamaz. Aksi halde 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’na ve 6102 sayılı maddesine göre gerekli işlemler uygulanacaktır.
© Copyright 2014

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu